Matematik

Forkort brøker med parantes

09. januar 2014 af Beczie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder og arbejder på følgende brøk; (b(a2 + 2a + 1)) / (a+1)

Umiddelbart ville mit gæt være, først at gange "b" ind i parantesen; (ba+2ab +b) /(a+1)

Herfra kan jeg så ikke komme videre. Al hjælp er velkommen :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. januar 2014 af mathon

brug en kvadratsætning

                   (a2 + 2a + 1)


Svar #2
09. januar 2014 af Beczie (Slettet)

#1
 

brug en kvadratsætning

                   (a2 + 2a + 1)

Gælder de ikke kun når potensen er ude for parantesen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2014 af mathon

       (a2 + 2a + 1) = (a+1)2


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2014 af mathon

…så du har

                        b(a2 + 2a + 1)     b(a+1)2
                        ------------------ = ----------- = b(a+1)              a ≠ -1
                               (a+1)            (a+1)
                 

                  


Skriv et svar til: Forkort brøker med parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.