Matematik
Hjæææælp.. Mat B..
A(t)=184*0,956^t,
hvor t er tiden, målt i sekunder.
a) Bestem antallet af henfald pr. sekund til tidspunktet t=10 (sekunder).
Bestem halveringstiden.
b) Bestem det tidspunkt, hvor der er 5 henfald pr. sekund.
Det samlede antal henfald i de første p sekunder kan bestemmes som (Se vedhæftede billede)
c) Bestem det samlede antal henfald i de første 10 sekunder.
Håber nogen kan hjælpe mig :)
Jeg kan ikke rigtig komme igang!??
Svar #1
10. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
a) Beregn A(t) til tiden t = 10. Benyt formlen for halveringstiden for en eksponentielt aftagende funktion.
b) Løs ligningen A(t) = 5.
Der er ikke vedlagt noget billede, men det samlede antal henfald i de f8rste p sekunder er vel
N(p) = 0∫p A(t) dt ,
hvor
A(t) = 184·0,956t (t i sekunder).
Beregn først N(p) og beregn så N(10) .
Svar #2
10. januar 2014 af fridlev2f (Slettet)
I opgave 1:
Er det korrekt hvis jeg sætter 10 ind på t's plads?
Og får resultatet: 94.3715?
Svar #3
10. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#2
Nej, det er ikke korrekt.
Du har brugt konstanten 148 i stedet for 184.
Svar #4
10. januar 2014 af fridlev2f (Slettet)
Svar #5
10. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#4
Det drejer sig om at taste de korrekte tal, jvf. bemærkningen i #3.
Svar #7
10. januar 2014 af fridlev2f (Slettet)
Svar #9
10. januar 2014 af fridlev2f (Slettet)
Nu skal jeg så lave den ligning: 5=184*0.956^t ?
.... Men hvordan er det lige jeg får det opløftede t ned? Er det noget kvadratrod vi er ude i?
Svar #10
10. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#9
Nej, det er noget med logaritmeregler. Tag log() på hver side.
Skriv et svar til: Hjæææælp.. Mat B..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
