Fysik

Acceleration

12. januar 2014 af majormaster (Slettet) - Niveau: C-niveau

En ballon fyldt med 3,00 L brint. Ved en temp på 20 grader og et tryk på 1 atm. er densiteten af brint 0,0829 kg/m3, og densiteten af atmosfærisk luft er 1,19 kg/m3

Ballonens hylster vejer 1,30 g. Et lod på 2,00 g bindes fast til ballonen.

Spørgsmålet lyder således.... Vil ballonen stige til vejrs ? Hvad bliver accelerationen ?

Jeg har gjort således...

F = m * a

0,0035 kg * 0,0344 N/kg = 0,00012 N

Ballonen vil ikke stige til vejrs, fordi den er tungere end den atmosfæriske luft, 1,19 kg/m3 .

ER DER NOGLE AF JER DER KAN FORTÆLLE OM MIN UDREGNING ER KORREKT, OG OM DET ER KORREKT AT BALLONEN IKKE STIGER TIL VEJRS????

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2014 af SuneChr

Man har:
massen af 3 dm3 H2 = 3·0,0829·10-3 kg
egenmassen af ballon = 0,0013 kg
massen af lod = 0,002 kg
I alt = 0,0035487 kg
Tyngden = 0,0035487 kg · 9,82 ms-2 = 0,034848234 N

Tyngden af 3 dm3 atm. luft = 3·1,19·10-3 kg · 9,82 ms-2 = 0,0350574 N

Da vil jeg herefter overlade til læseren at afgøre, om ballonen stiger, svæver eller synker.


Svar #2
12. januar 2014 af majormaster (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.