Matematik

Løs Ligningen 2x^2 -6x + 4 = 0.

13. januar 2014 af Bobsburgers (Slettet)

Kan det passe at 

 2x2-6x+4=0.

a=2

b=6

c=4

Er det de rigtige værdier?

og at jeg skal bruge diskrimminant-formlen:

d=(b)2-4ac

også x = (Kan ikke sætte formlen ind åbentbart)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af PeterValberg

Næsten de rigtige værdier, b er lig med MINUS 6

se her, hvordan du løser en andengradsligning:  [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2014 af mathon

                  2x2 + (-6)x + 4 = 0
                  ax2bx    + c  = 0

b = (-6)

                      d = (-6)2- 4·2·4 = 36 - 32 = 4

                      √(d) = √(4) = 2

                             -(-6) ± 2      3 ± 1
                      x = ------------ = --------
                               2 · 2            2


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2014 af Eksperimentalfysikeren

Du har glemt minuset for b:

b=-6.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2014 af Euroman28

En nemmere måde at gøre det på er følgende.

du kan dele ligningen igennem med 2, så du opnår



Og kan gætte dig frem til en løsning.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2014 af Euroman28

Og du kan se ved at teste dig frem at den ene rod er x = 2, og så er der indtil flere metoder til at finde den anden rod. Men du ved hjælp af nulreglen at polynomiet

såfremt
 kan skrives 
, hvor
og er rødder til andengrads-ligningen. Dernæst kan du finde den anden rod til ligningen ved hjælp af polynomierers division.  
 

x-2 | x^2 -3x +2 = x-1
      x^2 -2x
           -x +2
           -x +2
               0

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Løs Ligningen 2x^2 -6x + 4 = 0.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.