Matematik

Brøker, potenser og rødder

13. januar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for meget hjælp! Er helt blank. 

Udregn følgende tal: a=8 2/3 

Hvordan og hvorledes? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af mathon

         

                                                 82/3  =  8 + 2/3  =  24/3 + 2/3  =  26/3
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2014 af SuneChr

# 0

Man kan ikke udregne et tal, men man kan omskrive et blandet tal  8 2/3  til en uægtre brøk  26/3
som er gjort i # 1.


Svar #3
13. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Hvordan får man 8+2/3 til, at give 24/3? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2014 af SuneChr

# 3
8 = 24/3  er korrekt, som du skriver, men der skal jo også lægges 2/3 til.


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. januar 2014 af mathon


                       8 = 8/1     forlænget med 3   8·3/1·3  =  24/3

 eller
                       1  =  3/3

                       8  =  8 • 3/3  = 8·3/3  =  24/3
og endelig

                       8 + 2/3  =  24/3  +  2/3  =  26/3


Svar #6
13. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

okay tak


Svar #7
13. januar 2014 af crisronaldo (Slettet)

¨27 2/3 = 27 + 2/3 = 81 / 3 + 2 / 3 = 83 / 3

Er det her så rigtigt? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. januar 2014 af mathon

       Ja


Skriv et svar til: Brøker, potenser og rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.