Matematik

Differentialregning

13. januar 2014 af raaambo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne differenial ligning:

f(x)=2ln(x)+5x3

bestem f'(2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke tale om en differentialligningen, men om en funktion, der skal differentieres.

Differentier hvert led i funktionen f(x). Slå op i bogen, hvordan man differentierer de elementære funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2014 af LeonhardEuler

#0

Du bør vide at  (ln(x))' = 1/x  og (axn)' = n•axn-1 


Svar #3
13. januar 2014 af raaambo (Slettet)

Kommer der så til at stå f(x)=2(1/x)+5x^3?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, du skal også differentiere det sidste led (5x3) i funktionen.


Svar #5
13. januar 2014 af raaambo (Slettet)

Så må det giver

2ln(x)+5x3

f(x)=2ln(x)+10x2

f'(2)=2ln(2)+10*22


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. Benyt den generelle formel

(a·xn)' = a·n·xn-1 , hvor a og n er konstanter.


Svar #7
13. januar 2014 af raaambo (Slettet)

Forstår ikke så godt hvad den formel siger?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Den fortæller helt enkelt, hvorledes en funktion af formen a·xn differentieres. Den findes helt sikkert også i din bog.

I dit tilfælde skal du differentiere leddet 5·x3 . Dvs. du kan benytte formlen med a = 5 og n = 3 .


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.