Kemi

Kemi - grænseværdi

13. januar 2014 af dietrich

Hejsa jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave. Det drejer sig om b) i opgaven. 

Her er hvad jeg har fundet ud af indtil videre:

Rumfang af kemilokale: 12 m * 9 m * 3 m = 324 m3

Densiteten af Hexan = 0,659 g/ml

Tak på forhånd! :-)

Vedhæftet fil: g.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2014 af ChemistryIsKey

Rumfanget af kemilokalet er: 324 m3

Densisteten af hexan er: 0.659 g/mL

Der blev fordampet 42 mL, hvilket svarer til

     m = d · V = 0.659 g/mL · 42 mL = 27.68 g = 0.02768 mg

I rummet er der altså

     0.02768 mg / 324 m3 = 0.000085 mg / m3

Det ses altså, at dette uheld er meget langt fra at overstige grænseværdien :)


Svar #2
13. januar 2014 af dietrich

Mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Det er ikke korrekt. Du har beregnet koncentrationen 1 million gange for lille.

27,68 g = 27,68·103 mg. Koncentrationen i rummet er da

c = 27,68·103 mg / (324 m3) = 85,43 mg/m3

dvs. over den kritiske grænse på 72 mg/m3 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2014 af ChemistryIsKey

Nå ja godt set - Det er klart... Enheder kan være irriterende til tider ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Enheder er nu mere end bare et irriterende element; de er en nødvendig del af fysik/kemi, der hjælper en i overvejelsen, om et resultat kan være realistisk


Svar #6
15. januar 2014 af dietrich

Tusind tak for rettelsen, det vil jeg få rettet med det samme! :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. januar 2014 af ChemistryIsKey

#5
Jeg kunne ikke være mere enig!

Skriv et svar til: Kemi - grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.