Matematik

Bestemmelse af a i potensfunktion u. hjælpemidler

14. januar 2014 af McNigguh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, 

Jeg sidder spørgsmålet:

Bestem en forskrift for den potensfunktion hvis graf går gennem de 2 punkter herunder    
(1,2) , (2,32)

Jeg beregner a således:

a=log(y2)-log(y1)/log(x2)-(x1)

Jeg har indsat værdierne og fået reduceret udtrykket, vha. en logaritmeregneregel, til:

a=log(16)/log(2)

Men kan nogen fortælle mig hvordan jeg kommer videre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2014 af SuneChr

Man har
  2 = b·1a
32 = b·2a
  b = .........
Indsæt dette b i den sidste ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 16 = 24 og beregn så den eksakte værdi af a.


Svar #3
14. januar 2014 af McNigguh (Slettet)

Okay, jeg er med nu. Tak for svarene :)


Skriv et svar til: Bestemmelse af a i potensfunktion u. hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.