Matematik

Differentialregning

14. januar 2014 af mig234 (Slettet)

Hej er der nogle der kan hjælpe med den her opgave? Ved at x0=2, men kan ikke finde ud af hvordan jeg skal regne med e^x?? 

Bestem en ligning for tangenten til grafen for funktionen: f(x) = ln(x) + e^x, i punktet P(2, f(2))


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2014 af Anar2 (Slettet)

Ligning til tangenten. Se her. Super god video.

http://www.youtube.com/watch?v=JsQB90Quy50


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Først skal du differentiere funktionen, dernæst skal du benytte tangentlinjens ligning og de kendte punkter.

Tangentlinjens ligning y=f ' (x0)·(x-x0)+f(x0).

Det betyder at du skal beregne/identificere f(x0) og f ' (x0) til at starte med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Og så husk generelt at e er anderledes end de ubekendte størrelser, da det er en konstant - Eulers tal, ca. 2.7.


Svar #4
14. januar 2014 af mig234 (Slettet)

Tak! men er stadig ikke helt sikker på om jeg gør det rigtig? 

Vedhæftet fil:njkb.png

Svar #5
14. januar 2014 af mig234 (Slettet)

f´(x0)=(1/x)+e^x men hvordan finder jeg f(x0)? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Når du har punktet P(2,f(2)) så er x nul = 2 da 2 er x-koordinatet i dit koordinatsæt P(2,f(2).

Dvs: indsæt 2 i den oprindelige funktion og i den afledede f'(x) og brug så tangentlinjens ligning.

Prøv ad og ellers må du have den skridt for skridt )

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. januar 2014 af mathon


      f(2) = ln(2) + e2

Tangentlinjens ligning
                                          y = f '(2)·(x-2) + f(2)

                                          y = ((1/2)+e2)·(x-2) + ln(2) + e2

                                          y = ((1/2)+e2)·x - 2·((1/2)+e2) + ln(2) + e2

                                          y = ((1/2)+e2)·x - (1+2e2) + ln(2) + e2

                                          y = ((1/2)+e2)·x - 1 - 2e2 + ln(2) + e2

                                          y = ((1/2)+e2)·x  +  (ln(2) - e2 - 1)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.