Matematik

Hjælp differentialregning

15. januar 2014 af Mrunknows (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej nogle som kan hjælpe mig med denne opgave:

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x)= kvadrtatroden af x i punktet (4,f(4)).

Jeg ved det giver  y=1/4x+1 ved bare ikk hvordan jeg finder frem til det :P 

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2014 af peter lind

Ligningen for tangenten til en graf for f(x) i (x0, f(x0) ) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
15. januar 2014 af Mrunknows (Slettet)

Hvad skal jeg indtaste som X? 

y=0.003906*(x - 4) + 4 er det her rigtigt ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. januar 2014 af mathon


                           f(x) = √(x)             x ≥ 0

                           f(4) = √(4) = 2

                           f '(x) = 1/(2√(x))

                           f '(4) = 1/(2√(4)) = 1/(4)

tangentligning i (4,2)
er
                          y = f '(4)·(x-4) + 2

                          y = (1/4)·(x-4) + 2

                          y = (1/4)·x - 1 + 2

                          y = (1/4)·x + 1


Svar #4
16. januar 2014 af Mrunknows (Slettet)

Hej manthon.. 

 f(x) = √(x)             x ≥ 0

 f(4) = √(4) = 2

 f '(x) = 1/(2√(x))

   f '(4) = 1/(2√(4)) = 1/(4)

Her så tager du y kordinatet f(4) og indsætter på x plads eller hvad er det helt præcist du gør. Jeg kan heller ikk helt forstår de nederste beregninger af y. :(


Skriv et svar til: Hjælp differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.