Matematik

Hjælp med mat B

16. januar 2014 af fridlev2f (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej jeg har fået en række opgaver som jeg virkelig ikke kan forstå?
Det ville være skønt med lidt hjælp....

Opgave 1) i skal bevise følgende sætning:

Sætning 1) for et andengradspolynomium f(x)=ax^2+bx+c angiver konstanten c. Skæringen med y-aksen på grafen, dvs (0,c) er et punkt på grafen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. januar 2014 af SuneChr

f (0)  =  c   for ethvert 2.gr. polynomium ses ved indsættelse af x = 0 i polynomiet.


Svar #2
16. januar 2014 af fridlev2f (Slettet)

ax^2+bx+c=0

er det forstået rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2014 af SuneChr

f (0)  =  a·02 + b·0 + c  =  c

Jeg kan ikke rigtig identificere, hvad du evt. ikke er med på.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. januar 2014 af mathon

                                   f(x) = y = a•x2 + b•x + c

skæring med y-aksen,
hvis ligning er
                                   x = 0
kræver
                         y = a•x2 + b•x + c     og     x = 0
hvoraf
                         y = a•02 + b•0 + c  =  c     

            når x er 0, er y lig c uanset  a og b
.
konklusion:
                   for en vilkårlig parabel   y = a•x2 + b•x + c
                   er
                           (0,c) parablens skæringspunkt med y-aksen.
                                                           


 

                                 


Svar #5
16. januar 2014 af fridlev2f (Slettet)

okay, men jeg skal vel regne ligningen ud når jeg har indsat o på x's plads..

y=a*0^2+b*0+c=c

men skal den ikke regned ud og hvis den skal hvordan gør man? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. januar 2014 af SuneChr

# 5

Til at finde skæring med x-aksen har vi formlen

        ∧       y = 0

Til at finde skæring med y-aksen har vi formlen

y = c        ∧     x = 0


Skriv et svar til: Hjælp med mat B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.