Matematik
Ligning
17. november 2005 af
akvakv (Slettet)
Hej
Jeg har en ligning som jeg simpelthen ikke kan få has med...
1000 = 20 + 150 * ln(8*t+1)
Jeg skal have isoleret t.
Starter med at trække de tyve over:
980 = 150 * ln(8*t+1)
Så dividerer jeg de 150 over:
6,5333 = ln(8*t+1)
Og her går jeg så i stå. Ved at jeg skal bruge e^x, men jeg er blank på hvordan...
Mvh Anders
Jeg har en ligning som jeg simpelthen ikke kan få has med...
1000 = 20 + 150 * ln(8*t+1)
Jeg skal have isoleret t.
Starter med at trække de tyve over:
980 = 150 * ln(8*t+1)
Så dividerer jeg de 150 over:
6,5333 = ln(8*t+1)
Og her går jeg så i stå. Ved at jeg skal bruge e^x, men jeg er blank på hvordan...
Mvh Anders
Svar #1
17. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Vi eksponentierer med e på begge sider, og benytter at e^x er omvendt funktion til ln(x). Altså:
6,5333 = ln(8*t+1)
<=>
e^(6,5333) = e^(ln(8*t+1))
<=>
e^(6,5333) = 8*t+1
6,5333 = ln(8*t+1)
<=>
e^(6,5333) = e^(ln(8*t+1))
<=>
e^(6,5333) = 8*t+1
Svar #2
17. november 2005 af akvakv (Slettet)
Oooookay, Takker.
Jeg får herefter t til at være
t=85,833
det passer fint med opgaven
Takk
Mvh Anders
Jeg får herefter t til at være
t=85,833
det passer fint med opgaven
Takk
Mvh Anders
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
