Matematik

vektorer hjælp

17. januar 2014 af mindebbie (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg er helt tabt i disse opgaver jeg håber der er nogle der vil hjælpe mig med noget af det i hvertfald 

1. Der er givet to vektorer a=( -23) og b(3-1)

A: udregn koordinaterne til a+b og -3(-a+2b)

B: udregn længden af vektoren -3(-a+2b)

2. Der er givet tre punkter A(-2,-4), B(2,-1) og C(3,4)

A: beregn koordinaterne til AB, BC→ og AC

B: beregn koordinaterne til (BA+CA)/2 og (BA+CA)/lABl

3. Der er givet to vektorer a=(-23) og b=(3-1)

A: udregn punkterne a*b, a*(a-b) og a*a

B: udregn 2a*(3b) og 2a(b)+a*(2b)

4. Der er givet to vektorer a=(5-2) og b=(21)

A: beregn vinklen mellem a og b

B: beregn vinklen mellem a og a+b

C: beregn vinklen mellem b og a+b

5. to vektorer er givet ved a=(4-2) og b=(t6) hvor t er et tal

A: bestem t, så de to vektorer er ortogonale

B: bestem t, så de to vektorer er parallelle 

6. nedenfor er der anført ligninger for fire linjer. Angiv en normalvektor og et punkt på linjen for hver er dem 

A: 2x-3y=5  B: y=(3/2)x-2

C: x=-2y+6  D: (x/2)+(y/3)-2=0

7. i denne opgave opgives ligningen for to linjer. Undersøg i hvert af nedenstående tilfælde, om linjerne er parallelle, ortogonale eller ingen af delene 

A: 2x-3y=5 og 4x-6y=1

B: 2x-3y=5 og -6x+4y=7

C: 2,5x-3,7y=2,1 og -4,2x-2,7y=21

håber der er nogle der vil hjælpe 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2014 af mathon


             a = [a1,a2]            b = [b1,b2]

                      a + b = [a1+b1,a2+b2]

                      k · (a + b)  = k·[a1+b1,a2+b2] = [k·(a1+b1),k·(a2+b2)]

til opgave 1)

         


Svar #2
17. januar 2014 af mindebbie (Slettet)

hvordan skal jeg bruge det og til hvilken opgave er det til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. januar 2014 af mathon

            AB = OB - OA = [b1,b2] - [a1,a2]  = [b1-a1,b2-a2]


Svar #4
17. januar 2014 af mindebbie (Slettet)

hvilken opgave er det du skriver til ?


Svar #5
17. januar 2014 af mindebbie (Slettet)

a=( -23) og b(3-1)

dvs at -2 = a1 og 3 = a2 osv eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2014 af mathon

   Ja


Svar #7
17. januar 2014 af mindebbie (Slettet)

    a = [a1,a2]            b = [b1,b2]

                      a + b = [-2+3,3+(-1)]

                      k · (a + b)  = k·[-2+3,3+(-1)] = [k·(-2+3),k·(3+(-1))]

men hvad er k og hvad gør jeg nu ?


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. januar 2014 af mathon

k er en konstant.

     se
 

Vedhæftet fil:Opgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2014 af mathon

og dermed

Vedhæftet fil:Opgave 1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #10
17. januar 2014 af mathon

skulle have været
 

Vedhæftet fil:Opgave 1.docx

Svar #11
17. januar 2014 af mindebbie (Slettet)

1000 tak :) kan du eventuelt også hjælpe med nogle af de andre opgaver ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. januar 2014 af mathon

opgave 2
 

Vedhæftet fil:Opgave 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #13
17. januar 2014 af mathon

og dermed

Vedhæftet fil:Opgave 2.docx

Svar #14
17. januar 2014 af mindebbie (Slettet)

Tak, hvis du vil hjælpe med mere må du meget gerne det

Brugbart svar (0)

Svar #15
17. januar 2014 af mathon

opgave 3

Vedhæftet fil:Opgave 3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #16
17. januar 2014 af mathon

Den spidse vinkel vspids mellem to vektorer a og b
beregnes
                                                      | ab |
                                 cos(vspids) = -----------
                                                      |a| · |b|

        


Svar #17
19. januar 2014 af mindebbie (Slettet)

kan du hjælpe med flere?


Skriv et svar til: vektorer hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.