Fysik

fysik spørgsmål

17. januar 2014 af 123claus (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, er i tvivl om følgende spørgsmål. kan nogen være til hjælp?

Der kigges på en bil med vægten 1250 kg. Bilen kører med hastigheden 80 km/h. Ved denne hastighed kan vi regne med, at den samlede modstandskraft Fmodstand fra vind og vejr er på 160 N.

Den fremadrettede trækkraft på bilen kaldes Fmotor.

Den samlede ydre kraft Fydre i kørselsretningen er da givet ved følgende udtryk:

Fydre = Fmotor – Fmodstand.

1) Beregn motorkraften, når bilen kører hen ad en vandret vej med konstant hastighed på 80 km/h.

Er det korrekt at det er 160 N? 

2) Bilen fortsætter med at køre hen ad en vandret vej, men nu øges motorkraften til 350 N. Med denne motorkraft kører bilen 200 m. Beregn nu bilens sluthastighed, idet det forudsættes, at modstandskraften er uændret 160 N.

og følgende opgave? 

Du står på en bowlingbane med en bowlingkugle, som har en vægt på 6,0 kg. Bowlingkuglen holdes i en højde af 30 cm over gulvet. Bowlingbanen ligger på 2.sal i en bygning, og gulvet på 2.sal i bygningen ligger 10 m over gadeniveau.

1) Vælg bowlingbanens gulvhøjde som nulhøjde for den potentielle energi og beregn nu bowlingkuglens potentielle energi.

dette er mit bud: Epot= 6,0 kg · 9,82 m/s2 · 0,30 m = 17, 676 J

2) Vælg nu gadeniveau som nulhøjde for den potentielle energi og beregn nu bowlingkuglens potentielle energi.

3)  Nu tabes bowlingkuglen på gulvet. Beregn nu tabet i kuglens potentielle energi dels med gulvet som nulhøjde, dels med gadeniveau som nulhøjde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Ja, det er korrekt.

2) Den overskydende kraft bevirker så, at der bevæges med konstant acceleration over strækningen 200 m.

Anden opgave. I alle tre spm. benyttes E = m·g·h , hvor h regnes i forhold til det valgte nulpunkt for potentiel energi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

I 2) kan du benytte, at den resulterende krafts arbejde er lig med ændringen i kinetisk energi:

½mv22 - ½mv12 = Fres*Δx

hvor Fres er 350N-160N=190N


Svar #3
17. januar 2014 af 123claus (Slettet)

Jamen er i tvivl om facit i første opgave? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Læs #1.


Svar #5
17. januar 2014 af 123claus (Slettet)

Ville bare være rart og se om jeg har fået de rigtige resultater. 

opgave 1)

1) 17, 676 J

2) 606,876 J

opgave 2) 

1) 160 N 

2) 84,8km/t


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg får det samme i den opgave med bilen.


Svar #7
17. januar 2014 af 123claus (Slettet)

men ikke den anden? :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Nu skal jeg prøve at regne den anden.....


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1) rigtigt

2) rigtigt

3) Det samme som i 1) i begge tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du har vist byttet om på opgavernes nummerering i forhold til det implicit antagede nummerering fra #0.

Opg "2" 1) Ja
            2) Ja

Opg "1" 1) Ja
            2) Ja
            3) Tabet svarer til energien beregnet i 1)


Svar #11
17. januar 2014 af 123claus (Slettet)

Hvem skal jeg tro af jer - forvirret! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Jeg har korrigeret mit svar.


Svar #13
17. januar 2014 af 123claus (Slettet)

så hvilke faciter er forkerte? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #14
17. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Du har fået bekræftet, at alle dine afgivne svar er korrekte.


Svar #15
17. januar 2014 af 123claus (Slettet)

Ok, tak for det :)


Skriv et svar til: fysik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.