Kemi

Omregning

18. januar 2014 af preity (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg kal omregne indholdet af  phosphorsyre i en cola til mg/kg, og jeg ved at colas densitet er 1g/ml, jeg kender derudover også.

n( phosphorsyre)= 0,00596 mol

c(phosphorsyre)=0,00596 mol/L

M(phosphorsyre)= 98 g/mol

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2014 af mathon


                Når
                   c er phosphorsyrens formelle koncentration
                   p er phosphorsyrens masseprocent
                   M er phosphorsyrens molmasse
                   ρ er phosphorsyrens densitet
                gælder

                                        c = p·10-2 • (ρ/M)
                hvoraf
                                        p = 100 • c • M / ρ = 100 • (0,00596 mol/L) • (98 g/mol) / (1000 g/L) = 0,0584%

                   1 L cola har massen 1 kg = 1000 g
                    heraf er
                                        m(H3PO4) = (1000 g) /100 • 0,0584 = 0,584 g

                Colaens phosphorsyreindhold er derfor

                                        0,584 g / kg  = 584 mg/kg

            

                   

 


Skriv et svar til: Omregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.