Matematik

Gør rede for grafer

19. januar 2014 af Yasminandersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg er igang med en masse med funktioner. Og jeg sidder fast i denne opgave, håber at der er en af jer som kan hjælpe!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2014 af peter lind

Det kan gøres på flere måder. Du kan se på hældningen af linjerne eller du kan se på skæringen med y-aksen


Svar #2
19. januar 2014 af Yasminandersen (Slettet)

Okay, men hvordan kan jeg forklare at g(x) = den grønne linje? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2014 af Amril (Slettet)

Funktionsværdien for y, når x = 0, er 0, og den grønne graf skærer netop y-aksen i 0. Du kan også se i funktionsforskriften, at begyndelsesværdien (betegnelsen for det punkt hvor grafen skærer y-aksen) er 0.


Svar #4
19. januar 2014 af Yasminandersen (Slettet)

Jeg takker mange gange for hjælpen! :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2014 af lhalvorsen (Slettet)

En der kan forklare mig alle tre? Forstår ikke hvordan man kan se det


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

f(x) har negativ hældningskoefficient, mens g(x) og h(x) har positive hældningskoefficienter, så f(x) hører til grafen A.

g(x) har større hældningskoefficient end h(x), så grafen for g(x) er stejlere end grafen for h(x). Derfor hører g(x) til C og h(x) til B.


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2014 af lhalvorsen (Slettet)

Tusind tak.
Hvis fx x'et i h(x)=x+2 er hældningskofficienten som du siger, hvad er så 2-tallet og hvilken betydning har den for grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

x'et er ikke hældningskoefficienten. Det er koefficienten (1) til x , der er hældningskoefficienten. For den lineære funktion    f(x) = ax + b    er b jo y-koordinaten, hvor grafen skærer y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2014 af lhalvorsen (Slettet)

Hvis x ikke er hældningskofficienten, hvordan kan du så sige, at g(x) har en større hældningskofficient end h(x)?

Betyder (1) til x, at man sætter 1 på fx x's plads i g(x), så der står g(1) = 3*1 = 3 og h(1)=1+2 = 3???


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Funktionsudtrykkene er g(x) = 3x , og h(x) = x + 2 , så har g(x) har hældningskoefficient 3, mens h(x) har hældningskoefficient 1, så g(x) har større hældningskoefficient end h(x) .

Koefficienten til x i h(x) = x + 2 = 1·x + 2 er den ikke-skrevne faktor 1, der er knyttet til leddet x.


Skriv et svar til: Gør rede for grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.