Matematik

Areal af trekant

19. januar 2014 af poet (Slettet)

Hej, hvordan finder jeg arealet af denne trekant? 

Hypotenusen er 10. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2014 af mathon

      |AB| = 10       en retvinklet 3-4-5 trekant gange 2

      |CD| = 30 - (8 + 10 + 7,5) = 4,5

      |AC| = |AD| + |CD| = 8 + 4,5 = 12,5

      T = (1/2)·|BD|•|AC|


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løsningen i #1 er helt korrekt og er også den korteste fremgangsmåde til besvarelse af opgavens spørgsmål.

Det er dog interessant at bemærke, at trekant BDC også er en retvinklet trekant, og ydermere en retvinklet 3-4-5 trekant gange 1,5 . Trekant BCD er derfor ensvinklet med trekant ADB, hvilket betyder at hele trekant ABC er en retvinklet 3-4-5 trekant gange 2,5 . Oplysningen i opgaven om omkredsen af trekant ABC var derfor ikke nødvendig for besvarelsen af opgavens spørgsmål, men oplysningen om omkredsen giver en genvej til besvarelsen.


Skriv et svar til: Areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.