Matematik

Gennemsnitlige rente

20. januar 2014 af Denlang (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :-)

Er der nogen der kan hjælpe med følgende opgave:

Et beløb er faldet med 30 % på 4 år. Beregn det gennemsnitlige procentvise fald pr. år.

Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

(1-r)4 = 1 - 0,3

hvor r·100% er det gennemsnitlige procentvise fald pr år.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2014 af mathon

supplerende noteret

                          B•(1 - rmiddel)4 = B•(1 - 0,30)        rmiddel = pmiddel/100

                          (1 - rmiddel)4 = (1 - 0,30)               rmiddel = pmiddel/100

                          1 - pmiddel/100 = 0,701/4

                          

           


Skriv et svar til: Gennemsnitlige rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.