Matematik

Differentialregning

20. januar 2014 af simon196 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en som kan hjælpe mig med denne opgave, da jeg er helt fortabt og har ingen ide om hvordan jeg skal lave den .)!

Vedhæftet fil: studieportalen.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Funktion f(x) = x2·ln(x) -3x -1 , x > 0 , bestem tangent til grafen i punktet P(1,f(1)) .

a) Benyt tangentligningen

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 1. Differentier funktionen og beregn f(1) og f '(1) .

b) Start med at løse ligningen f '(x) = 0 .


Svar #2
20. januar 2014 af simon196 (Slettet)

det er det jeg har noget frem til lige nu;

F(1)=1*2*1-3*1-1=-3

F’(1)=2*1*ln(x)-3*1-1=2

Nu indsætter vi vores værdier i ligningen; y= 2*(x-1)+(-3)=??

b)  

vi differentiere nu f’(0)

2*0*(1/0)-3*0-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lad være med at kalde funktionen F(x), når den nu hedder f(x).

Start med at differentiere funktionen f(x) og indsæt så x = 1 i forskriften for f '(x) .

b) Man skal løse ligningen f '(x) = 0, ikke beregne f '(0) (funktionen er kun defineret for x > 0).


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.