Matematik

hjælp

20. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

Hej SP

Har brug for hjælp til denne opgave. Fatter den simpelthen ikke, så derfor har jeg brug for én der kan skære det ud i pap for mig.:)

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1429039 for hele opgavens formulering og diskussion.


Svar #2
20. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

#1

Forstår ikke hvordan du er kommet fra dette udtryk

V = (1/2)·(4π/3)·r3 + π·r2·h = (2π/3)·r3 + π·r2·(5 - r)

til dette:

= 5πr2 - (π/3)·r3

Kan du uddybe det en smule?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Gang ind i den sidste parentes:

V = (2π/3)·r+ π·r2·(5 - r)

   = (2π/3)·r+ 5·π·r2 - π·r3 ,       og træk sammen

   = 5·π·r2 + π·((2/3) - 1)·r3

   = 5·π·r2 - (π/3)·r3


Svar #4
20. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

Er med så langt til når der står" træk sammen"

Hvad er det helt præcis der sker er:

 5·π·r2 + π·((2/3) - 1)·r3?


Svar #5
20. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

#3


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

De to led (2π/3)·r- π·r3 kombineres ved at sætte den fælles faktor π·r3 uden for parentes. Derefter beregnes

(2/3) -1 = -(1/3).


Svar #7
20. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

Hvor stammer -1 fra?

og hvor kommer det "ekstra" PI, som bliver lagt til her;

5·π·r2 + π


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg forstår ikke, hvor du ser et ekstra π, der bliver lagt til.

Genlæs #6:

De to led (2π/3)·r- π·r3 kombineres ved at sætte den fælles faktor π·r3 uden for parentes.

(2π/3)·r- π·r3 = π·((2/3) - 1)·r3 = π·(-1/3)·r3 = - (π/3)·r3


Svar #9
20. januar 2014 af Missperfec (Slettet)

ok men hvor kommer 1-taller fra?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det kommer jo fra, at man sætter π·r3 som fælles faktor uden for parentes.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.