Matematik

Geometri

20. januar 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg skal betsemme sidelængden AC i en retvinklet trekant, hvor vinkel c er ret.

vinkel B er 34, 0 og sidelængden AB er 5,0.

Hvad skal jeg bruge for at finde sidelængden AC?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlen for sinus i en retvinklet trekant:

sin(B) = |AC| / |AB| = b / c


Svar #2
20. januar 2014 af HFNU (Slettet)

Er der så tan (34,0) modstående katete / modstående katete 

 hvordan regner jeg det ud 


Svar #3
20. januar 2014 af HFNU (Slettet)

vi har nemlig ikke hypotenusen så ved ikke hvordan jeg kan isolerer b?

har kun et eksempel på sin og cos


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har angivet, at vinkel C er den rette vinkel, og at |AB| = 5,0 . Når C er den rette vinkel, er AB hypotenusen.


Svar #5
20. januar 2014 af HFNU (Slettet)

vil det sige at sidelængen er 3,37


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Du bruger tan(). Benyt i stedet udtrykket i #1.


Svar #7
27. januar 2014 af HFNU (Slettet)

Hvordan ved du at et er AB der er hypotenusen???....det der er blevet skrevet for ca 1 uge siden....Mange 1000 tak for alle jeres svar,tak:)


Svar #8
27. januar 2014 af HFNU (Slettet)

Giver AB 8,94??

b= 5,0 divideret med sin (34,0) = 8,94

AC er lig med 8,94


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Genlæs #4. Vinkel C er den rette vinkel. Så er AB hypotenusen.


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er oplyst, at |AB| = 5,0 , så er |AB| ikke lig med 8,94.

Benyt formlen i #1 til at beregne |AC|

|AC| = |AB| · sin(B)


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.