Matematik

At finde x ?

20. januar 2014 af Nissen251 (Slettet) - Niveau: C-niveau

x2+2 =3x2-16        x= ??

Du må meget gerne skrive hvordan du regner det ud, og begrunde hvorfor? 

Hvad er den nemmeste måde at finde x på ? 

på forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Saml alle led på den ene side af lighedstegnet

2x2 -18 = 0 , divider med

x2 -9 = 0 , faktoriser og benyt nulreglen

x2 - 32 = 0


Skriv et svar til: At finde x ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.