Fysik

Brydning af lys

21. januar 2014 af Gandhara (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave (den er vedhæftet)

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af mathon

Find grænsevinklen
for henholdsvis
                                           glas med brydningsindeks 1,48
                                           vand med brydningsindeks 1,33


Svar #2
21. januar 2014 af Gandhara (Slettet)

Ser det rigtigt ud?

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af mathon

grænsevinkel for lysestråleovergang
                                                    fra glas til luft   g = sin-1(1/1,48) ≈ 42°

                                                    fra glas til vand   g = sin-1(1,33/1,48) ≈ 64°


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2014 af Eksperimentalfysikeren

#2

Du  har vendt brøken på hovedet. Det ernemmest at huske, hvis man skriver nbsin(b) = nisin(i).

Så får du: 1 sin(b) = 1,48 sin(45º)  = 1,48*0,71 > 1.

sin(b)kan ikke være større end 1. Derfor sker der ingen brydning. Fænomenet kaldes totalreflektion.

Regn det samme igennem med vand.

Man kan finde den største værdi, hvor der sker brydning ved: nb sin(90º) = nisin(i). Denne vinkel kaldes gænseværdien for totalreflektion.


Skriv et svar til: Brydning af lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.