Matematik

hjælp

21. januar 2014 af louisehanseen (Slettet)

Hej alle

Jeg håber i kan hjælpe mig med følgende opgave:

En virksomhed producerer og afsætter årligt x enheder af en vare, hvor 50000</=x</=20000. Omkostningerne O(x) ved produktionen er givet ved O(x)=4,58*10^-6x^3-0,05x^2+184,2+2*10^7

hvor O(x) måles i kr. 

Enhedsomkostningen E(x) (målt i kr. pr. enhed) ved produktion af x enheder er bestemt ved: E(x)= O(x)/x

a) Bestem enhedsomkostningen ved produktion af 10000 enheder, og løs ligningen O'(x)= E (x).

Fortjenesten F(x) er bestemt ved F(x)= x*(-0,53x+10000) – O(x).

Hvor F(x) måles i kr.

b) Beregn x, så fortjenesten er størst mulig.

Håber i kan hjælper

Mange hilsner Mie


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Spm a) fik du svar på i din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1434507

b) Find maksimum for funktionen F(x), dvs. løs ligningen F'(x) = 0 .


Svar #2
21. januar 2014 af louisehanseen (Slettet)

Ja, men jeg forstår ikke hvad jeg skal det er uklart synes jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke ved de forklaringer, du har fået?

I b) skal du løse ligningen F'(x) = 0 .


Svar #4
21. januar 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg forstår godt b, men jeg forstår ikke a?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Her er svaret til a) fra den anden tråd

Beregn E(10000) = O(10000)/10000 .

Beregn forskriften for O '(x) og løs så ligningen O '(x) = E(x) = O(x)/x .

Hvad forstår du ikke ved det?


Svar #6
21. januar 2014 af louisehanseen (Slettet)

For det første forstår ejg ikke om jeg skal skrive E(10000) eller om det er fint hvis jeg bare skriver E(x)= O(10000)/10000?

For det andet forstår jeg ikke hvordan jeg skal beregne forskriften for O'(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal beregne E(x) for den bestemte værdi x = 10000 . Derfor er det E(10000) man beregner, ikke en ligning man løser.

Man beregner forskriften for O'(x) ved at differentiere forskriften for O(x). Helt på samme måde, som man beregner forskriften for F'(x) ved at differentiere funktionen F(x), hvilket du tilsyneladende forstod under spm b).


Svar #8
21. januar 2014 af louisehanseen (Slettet)

ok, nu fik jeg fat på det sidste, men jeg ved stadig ikke med hensyns til E(10000)


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal beregne E(10000). Da E(x) = O(x)/x, er E(10000) = O(10000)/10000 . Beregn O(10000) ved at indsætte x = 10000 i forskriften for O(x), og beregn så E(10000).


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.