Fysik

fysik hjælp

22. januar 2014 af 123claus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg søger hjælp til følgende opgave: 

En benzindrevet bil kører 75 km/h. Ved denne hastighed kører bilen 16 km pr. liter benzin.

1) Hvor mange liter benzin forbrændes på én time?

2) Beregn mængden af kemisk energi, der frigøres ved forbrændingen på en time. Det oplyses, at Bbenzin = 42,7 MJ/kg og ρbenzin = 0,77 g/cm3.

3) Beregn effekten af den tilførte energi til motoren i W.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af peter lind

1) Find hvor langt bilen kører og divider det med benzinforbrug

2) brug resultatet fra det første spørgsmål


Svar #2
22. januar 2014 af 123claus (Slettet)

Altså 75 km/h / 16 km/L = 4,6875 
Og hvad bliver enheden? 

synes ikke det kan passe at den bliver h/L ? 
må man gerne bytte rundt så det bliver L/h? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2014 af hesch (Slettet)

Nej, du må aldrig bytte rundt, men kig på enhederne:

( km/h ) / ( km/L ) = ( km/h ) * ( L/km ) = ( km/km ) * ( L/h) = ( L/h )

altså når du dividerer med en enhed, ganger du med den recibrokke ( omvendte ).


Svar #4
22. januar 2014 af 123claus (Slettet)

Når ok. 

Kan i så hjælpe med de andre 2 opgaver? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2014 af peter lind

2) Du har fundet mængden af benzin der bruges, så spørgsmålet går ud på hvor meget energi, der er i den benzin

3. Effekt =  brugt energi/tiden


Skriv et svar til: fysik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.