Matematik

Beregn en tilnærmet værdi af Phi med to decimaler

22. januar 2014 af hassanole - Niveau: 9. klasse
Phi= kvadratrod5+1 divideret med to

Svar #1
22. januar 2014 af hassanole

Den er fra problemregning fsa december 2011

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2014 af Walras

Menes der

Phi=(√(5)+1)/2

eller

Phi=√(5+1)/2

eller 

Phi=√(5)+1/2


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der menes sikkert tallet φ , der er forbundet med det gyldne snit

φ = (1 + √5)/2 .

Da tallet φ er en løsning i ligningen φ = 1 + (1/φ) , kan man benytte denne til at finde løsningen iterativt.

Man gætter på en værdi, for eksempel

φ1 = 1.

Man finder så den næste tilnærmede værdi ved at beregne

φ2 = 1 + (1/φ1) .

Denne proces fortsættes, idet man hver gang finder en ny tilnærmet værdi φi+1 ud fra den gamle værdi φi ved

φi+1 = 1 + (1/φi) .

For at bestemme φ med 2 rigtige decimaler kræves ca 6 - 7 iterationer. Dette gøres let i Excel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2014 af SuneChr

Phi er det gyldne snits delingsforhold

lille phi φ  sorry.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2014 af lucilleg (Slettet)

φ= 1+√5:2


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der skal parentes omkring leddene i tælleren

        φ = (1+√5):2


Skriv et svar til: Beregn en tilnærmet værdi af Phi med to decimaler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.