Matematik

ligning

22. januar 2014 af Cirkeline1234 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hej kan i hjælpe, jeg kan ikke huske hvordan man sætter denne ligning op
Jeg har 5 gange så mange hvide som brune og der er 48 færre brune end hvide

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af Walras

Lad x være antallet af hvide, hvormed

x=5(x-48)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Jeg har 5 gange så mange hvide som brune, og der er 48 færre brune høns end hvide høns. 

Hvor mange høns af hver farve har thomsen? 
opgaven bør løses v.h.a. 2 ligniger med 2 ubekendte. 

Brun:5x

Hvid:x+48

y=x+48

y=5x

x+48=5x

x+48-x=5x-x

48=4x

48/4=4x/4

12=x

Brune høns:5*12=60

Hvide høns:12+48=60


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2014 af SuneChr

Brun = B
Hvid = H
(I)    H  =  5B
(II)   B  =  H - 48


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. januar 2014 af Walras

#2 Der er ikke 60 brune høns. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. januar 2014 af 123434 (Slettet)

x=5x-240

x+240=5x-240+240

x+240=5x

x+240-x=5x-x

4x=240

4x/4=240/4

x=6?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. januar 2014 af Walras

#5 Der er mange måder at definere på, men du har defineret x som brun i #2, dvs antallet af brune høns bliver x=12 og antallet af hvide høns bliver y=60. Du har derfor som sådan regnet rigtigt nok, du har bare tolket forkert på det.


Svar #7
23. januar 2014 af Cirkeline1234 (Slettet)

mange tak for hjælpen

hilsen cirkeline


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.