Matematik

Geometri

18. november 2005 af LaiDyG (Slettet)
hvordan beregner man koordinatsættet til diagonalernes skæringspunkt..?? vil rigtig gerne have noed hjælp..

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Skriv opgaveteksten herinde og forklar hvilke overvejelser, du har gjort dig.

//Epsilon

Svar #2
18. november 2005 af LaiDyG (Slettet)

Opgaven ser således ud:

I et koordinatsystem har en firkant ABCD vikelspidserne:

A(2,3), B(-2,2), C(-2,-2) og D(4,-2)

Beregn koordinatsættet til diagonalernes skæringspunkt.

Mine overvejelser var noed m sinusrelationer, og det tror jeg lyder helt forkert.. Jeg ved slet ik hvad jeg skal gøre.. det hele ser så blank ud lige nu..:(

Svar #3
18. november 2005 af LaiDyG (Slettet)

r der virkelig ik noen der ka hjælpe..??

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2005 af FredeW (Slettet)

Når du har de to punkter, hver diagonal går igennem kan du finde ligningen for dem.
Bagefter skulle det være til at finde skæringspunktet.

Svar #5
18. november 2005 af LaiDyG (Slettet)

Øhmm, ka du ik være lidt mere præcis.. forstod det ik helt..??:( sorry

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2005 af FredeW (Slettet)

Med formlen a=(y-y0)/(x-x0) kan du finde hældningskoefficienten for en ret linie.
Dermed kan du også finde linierne ligning, når du kender de to punkter

Svar #7
18. november 2005 af LaiDyG (Slettet)

Okai så.. Jeg prøver lige.. r du her endnu..??

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#7:
Jamen, du skal bare gøre som foreslået i #6. Bestem en ligning for hver af de to linjer, som indeholder diagonalerne i firkant ABCD. Skæringspunktet mellem linjerne er diagonalernes skæringspunkt.

//Epsilon

Svar #9
18. november 2005 af LaiDyG (Slettet)

Oki tak.. undskyld det var ik på noen måder at gør dig sur..

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#9: Jeg er såmænd ikke sur.

//Epsilon

Svar #11
18. november 2005 af LaiDyG (Slettet)

skal lige hører om noed.. der hvor jeg laver dem om t en ligning ik.. hvis y=0..?? den første ka jeg godt lave om t en ligning så den ser således ud:

y=1/4x+5/2, men den anden ka jeg ik med..:S

Svar #12
18. november 2005 af LaiDyG (Slettet)

Undskyld.. Heh.. har selv lige set min fejl..;)

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. november 2005 af ægge-the-smække (Slettet)

fuck du er en idiot ?

find ligningerne og sæt dem lig hinanden..

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. november 2005 af Sicma (Slettet)

Gad vide hvilken bruger der står bag den nyoprettede profil (#13); formentligt blot for at kommentere i dette indlæg?

;-D

Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.