Matematik

HJÆLP DET HASTER!!

23. januar 2014 af IrenaGS (Slettet) - Niveau: B-niveau
Håber på en sød sjæl kan hjælpe ;))

Udregn f'(x) for følgende funktioner idet a er en konstant:

g. f(x)= 2ax^2a

h. f(x)= ax^2 (a + 1)

Tak på forhånd ;))



Brugbart svar (3)

Svar #1
23. januar 2014 af PeterValberg

Kunne vi få den igen i en lidt mere læsevenlig udgave ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2014 af Stats

Tja.. Troede i starten det bare var min computer, men der er heldigvis andre med med samme problem. :P

Det bekræfter altså bare, at min computer er rask. Eller sådan da.

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at beregne den afledede funktion f '(x) for hver af de to funktioner

g. f(x) = 2ax^2a

h. f(x)= ax^2 (a + 1)

Funktionsforskrifterne er kopieret direte fra #0. Vi må vist bede trådstarter om at præcisere, hvordan disse funktioner ser ud.


Svar #4
23. januar 2014 af IrenaGS (Slettet)

Jeg ved virkelig ikke hvorfor mit opslag er så ulæseligt :/

Brugbart svar (1)

Svar #5
23. januar 2014 af SuneChr

# 2
Der kan ikke drages dén konklusion, at din computer er rask.
Det kan kun konkluderes, såfremt  a l l e  med en computer havde svaret, og at de alle havde samme problem med computeren, som du.
p ⇒ q    men ikke   q ⇒ p

Men du ta'r også dit forbehold:  "Eller sådan da".


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Måske fordi det er skrevet fra en iPad eller iPhone. Prøv at bekræfte, hvordan funktionsforskrifterne ser ud.

Er forskrifterne

g. f(x) = 2a·x2a

h. f(x) = a·x2(a + 1)      ??


Svar #7
23. januar 2014 af IrenaGS (Slettet)

Ja jeg skriver fra en IPad, men den første funktionsforskrift er rigtig. Parentesen i forskriften for h skal ikke være i opløftet :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Altså

g. f(x) = 2a·x2a

h. f(x) = a·x2 (a + 1)   ??

Skal den sidste parentes så bare ganges med funktionen?

Da a er konstant, kan du benytte formlen (xn)' = n·xn-1 .


Svar #9
23. januar 2014 af IrenaGS (Slettet)

Ja det går jeg udfra den skal :)
Hm men ved virkelig ikke hvordan jeg skal bruge den formel ??

Svar #10
23. januar 2014 af IrenaGS (Slettet)

plz hjæææælp


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

I g. benyttes differentiationsformlen fra #8 med n = 2a . I h. benyttes den med n = 2 . I begge funktioner er a en konstant, så

(a·g(x))' = a·g'(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

- Hvis du virkelig mener det, tror jeg, det vil være en god ide at finde din mat.-bog og læse den første og altoverskyggende differentationsregel . . .

:-)


Skriv et svar til: HJÆLP DET HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.