Fysik

Det tager 5 minutter at varme en gryde suppe op til kogepunktet. Hvor meget energi kræver det?

24. januar 2014 af pumperen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi laver en dejlig suppe på en kogeplade, der yder en effekt på 1000 W, når spændingsfaldet over den er 220V

Det tager 5 minutter at varme en gryde suppe op til kogepunktet. Hvor meget energi kræver det? 

Har helt glemt hvilken formel man bruger til dette?

Hjælp tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2014 af hesch (Slettet)

1000W = 1000 J/s

Energi = 1000 J/s * 300 s


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2014 af mathon


                         tilført energi    

                           E = P • t  = (1 kW) • (5 • (60 s)) = 300 k(Ws) = 300 kJ       


Skriv et svar til: Det tager 5 minutter at varme en gryde suppe op til kogepunktet. Hvor meget energi kræver det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.