Kemi

Funktionelle grupper

26. januar 2014 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Der der nogen som kan hjælpe med følgernde opgave 1.c (i billedet)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
26. januar 2014 af peter09 (Slettet)

Jeg tror at carboxylsyren er det eneste assymetriske C-atom

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2014 af msblackiie (Slettet)

Umættethed kan du beregne vha af U= ((2*#C+2)-#H-#VII+V)/2, hvor #C= antal C-atomer, #H=antal H-atomer. #VII= antal halogener og #V=antal nitrogen-atomer. Umættethederne er bare dobbeltbindingerne. Aromatiske ringe tæller for 4 umættetheder. 

Prøv at tegne en carboxylsyre gruppe, C'et er dobbeltbundet til det ene O, og kan derfor ikke være assymetrisk :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2014 af msblackiie (Slettet)

De aromatisk ringe går jeg ud fra du har styr på? :)


Svar #4
26. januar 2014 af peter09 (Slettet)

så der er ingen assymetriske catomer?

jeps det har jeg :)


Svar #5
26. januar 2014 af peter09 (Slettet)

Hvad med de markeret dobbelbindinger er de forkerte ?


Svar #6
26. januar 2014 af peter09 (Slettet)

hvad med codein hvad er de funktionelle grupper ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2014 af Heptan

#6 Der en hydroxygruppe, to ethere og en aminogruppe (tertiær).


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2014 af Heptan

#5 De er rigtige.

I Acrivastin er der en carboxylsyre og en tertiær amin (ved pilene).


Svar #9
26. januar 2014 af peter09 (Slettet)

CH3O er det en ether ? troede det var en primær alkohol :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. januar 2014 af msblackiie (Slettet)

Ja for så mangler du jo én i carboxylsyren, men ellers er de andre rigtige nok :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. januar 2014 af msblackiie (Slettet)

Nej ethere er givet ved ROR' og alkoholer ROH :) 


Svar #12
26. januar 2014 af peter09 (Slettet)

kan I finde det assymetrisk c-atom i #1 kan simplethen ikke finde noget 


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. januar 2014 af msblackiie (Slettet)

Det kan jeg heller ikke, så du er ikke helt gal på den :) Opgaven spørger jo også, om der er et... 


Brugbart svar (0)

Svar #14
27. januar 2014 af Heptan

Ja, -CH2-OH er en primær alkohol


Skriv et svar til: Funktionelle grupper

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.