Matematik

Andre end 3-4-5 trekanten?

26. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Findes der andre retvinklede trekanter end den nævnte 3−4−5-trekant, der har sidelængder som tre hele tal efter hinanden

Anyone???? Nogle i kan i hovedet, eller skal man sidde og prøve sig frem til hver og en.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af SuneChr

Man kan multiplicere alle siderne med samme tal, men da opnår man ikke, at tallene for siderne ligger lige efter hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2014 af LeonhardEuler

Ja, der findes adskillige Pythagoræiske talsæt. Du kan selv søge efter Pythagorean triple

Aha. Jeg læste ikke helt rigtigt efter. - Men svaret er nej.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Undersøg, om ligningen

n2 + (n+1)2 = (n+2)2

har flere heltallige løsninger end (3,4,5).


Svar #4
26. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet)

Ja der er mange, men ikke andre hvor de ligesom 3,4,5, er lige efter hinanden.. enig??


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2014 af LeonhardEuler

Du kan for eksempel som #3 hentyder til, selv prøve efter.

Men for at gøre det kort - så nej, der findes ingen heltallige løsninger med de pågældende krav der fremsættes.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2014 af PeterValberg

Vælg to tal m,n ∈ N således at m > n

Du kan bestemme et Pythagoræisk talsæt som:  (a, b, c) = (m2 - n2, 2·m·n, m2 + n2)

fx m = 2 og n = 1

(a, b, c) = (22 - 12, 2·2·1, 22 + 12) = (3, 4, 5)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Korrektion, der findes ingen andre heltallige løsninger end (3,4,5).


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Andre end 3-4-5 trekanten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.