Matematik

Løsning af trigonometri opgave! hjælp

19. november 2005 af JuMMe^ (Slettet)
Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave.

ABC har arealet T = 15,96

følgende størrelser er kendte
a=5,97
ha=5,35 (a's højde)
hc=4,64 (c's højde)

bestem længden af siden AB

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Det er ellers ligetil. Arealformlen kender du, og h_c er højden fra C med fodpunkt på AB.

//Epsilon

Svar #2
19. november 2005 af JuMMe^ (Slettet)

måske er det mig som er lidt dum til matematik!? forstår det ikke helt, hvordan skulle jeg kunne få længden AB ud fra det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:

T = (1/2)*|AB|*h_c

Eneste ubekendte er |AB|; de øvrige er oplyst i opgaveteksten.

//Epsilon

Svar #4
19. november 2005 af JuMMe^ (Slettet)

kan det passe den sidste side er 9,28?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#4:
Hvilken side? Ikke |AB|, thi den er

|AB| = 2T/h_c = 2*15,96/4,64 ~ 6,88

ved anvendelse af arealformlen, jf. #3.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2005 af Hessi (Slettet)

Sæt det ind i stedet for |AB| og se om det passer med den givne areal. ;o)

Svar #7
19. november 2005 af JuMMe^ (Slettet)

Tak Epsilon, du har reddet min dag :)
tror jeg har forstået den nu..

Svar #8
19. november 2005 af JuMMe^ (Slettet)

I know Hessi, men skulle også lige forstå hvordan man gjorde det.

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. november 2005 af Hessi (Slettet)

Epsilon hvis man ganger 2 forskriften for T kommer der så ikke til at stå 2T = 1*2|AB|*2(h_c)...?

Eller er det ikke alle led der skal ganges med 2?

Mvh.
Hessi

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. november 2005 af Hessi (Slettet)

glemte helt at (1/2)*|AB|*h_c er det samme som (|AB|*h_c)/2.

Så giver det lidt mere mening... :D

Skriv et svar til: Løsning af trigonometri opgave! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.