Matematik

Bestem f'(x)

28. januar 2014 af SofiaLassen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Jeg har en lille opgave, der volder mig lidt problemer. Håber der evt. er nogle, der kan fortælle mig, hvordan jeg skal gribe den an, da jeg er helt på bar bund, den lyder:

Bestem f'(x), når f(x) = x^3+e^x
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2014 af mathon


                      f '(x) = 3x2 + ex


Svar #2
28. januar 2014 af SofiaLassen (Slettet)

Er det resultatet mathon? 


Svar #3
28. januar 2014 af SofiaLassen (Slettet)

Troede nemlig man skulle bruge et eller andet til e^x


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2014 af SuneChr

Differentiér led for led.
(xn) '  =  n·xn - 1   
(ex) '  =  ?
 


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. januar 2014 af mathon

                                       ex er sin egen afledede.


Svar #6
28. januar 2014 af SofiaLassen (Slettet)

Kan godt differentiere den første del, altså den der bliver til 3x^2, men det med e^x, hvad med det? Skal der ikke gøres noget ved det?


Svar #7
28. januar 2014 af SofiaLassen (Slettet)

Okay, mange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #8
28. januar 2014 af mathon

#5

                                       ex er sin egen afledede
                         dvs
                                       (ex) ' = ex


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.