Matematik

Procent E niveau

28. januar 2014 af Nødden82 (Slettet)

Jeg har en opgave jeg er gået lidt i stå med, da jeg bliver ved med at få et andet resultat end facit siger.

Jeg har vedhæftet en billede der beskriver opgaven og den skulle jo være simpel nok, men et eller andet går der galt, medmindre facit er forkert.

Vedhæftet fil: Procent.PNG

Svar #1
28. januar 2014 af Nødden82 (Slettet)

...Den øverste række er iorden, men derefter ved jeg ikke hvad der sker.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man kender prisen px ved momssatsen x og skal finde prisen py ved momssatsen y, finder man først prisen p uden moms:

px = p·(1+x), så

p = px / (1+x) ,

og dernæst

py = p·(1+y) = px·(1+y)/(1+x)


Svar #3
28. januar 2014 af Nødden82 (Slettet)

Tak...det vil jeg lige prøve af. :-)


Svar #4
28. januar 2014 af Nødden82 (Slettet)

Worked like a charm...Mange tak...det var lige det skub jeg havde brug for :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2014 af 123434 (Slettet)

20% af beløbet er 2450 kr

1%:2450kr/20=122,5kr

25% er 122,5kr*25=3062,5 kr


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er en helt forkert fortolkning af tabellen.

Det er beløbet med 20% moms inkluderet, der er 2450 kr, og man skal så bestemme beløbet med 25% moms inkluderet i stedet. Det er så

2450·1,25/1,20 ≈ 2552 kr.


Skriv et svar til: Procent E niveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.