Matematik

Bestem f'(x)

28. januar 2014 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa.

Jeg skal finde f'(x) i funktionen 1/3x+ e4x

Kan det passe at f'(x) er x2 + e4x ?

Mvh. Philip


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det første led er differentieret korrekt, det sidste led er ikke. Benyt, at

(ekx)' = k·ekx , hvor k er en konstant.


Svar #2
28. januar 2014 af Fallap (Slettet)

Der skulle stå f'(x) = x2+e4x :) Ved ikke hvorfor jeg ikke kan redigere.

Så f'(x) = x2 + (4 • e4x) <=> f'(x) = x2 + 218,392x ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Dit første bud på f '(x) er korrekt og det er det endelige resultat. Det sidste udtryk er forkert.


Svar #4
28. januar 2014 af Fallap (Slettet)

Så f'(x) = x+ (4 • e4x) er det korrekte? :)


Svar #5
28. januar 2014 af Fallap (Slettet)

Kan du fortælle mig hvilket af disse f'(x) der er korrekte ud fra: f(x) = 2,7 • ( 1 - e-0,021•x)

Er det

f'(x) = 0,056 • e-0,021•x
Eller
f'(x) = 0,056 • 0,979218965

? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ingen af dem, da 2,7·0,021 = 0,0567


Svar #7
28. januar 2014 af Fallap (Slettet)

Er det kun decimalet "7" der er forkert? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, men 0,979218965 er en tilnærmet værdi for e-0,021 . Det præcise resultat er

f '(x) = 0,0567 · e-0,021x .


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.