Matematik

Trekant vha sinusrealisionerne

29. januar 2014 af hejpepper (Slettet) - Niveau: C-niveau

Tegningen viser en retvinklet trekant (ABC) hvor den er "delt" i to hvor M er midtpunktet for side AC. Jeg kender vinkel C som er 90o og side BC som er 3 og side AB som er 5. Nogle der vil sparke mig igang, kan virkelig ikke huske det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af peter lind

Brug Pytagoras til at finde siden AC.

Du kender siderne BM og CM Se på trekant ACM brug Pytagoras til at finde AM

Nu kender du alle sider og kan bruge cosinusrelationerne til at finde vinklerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2014 af mathon

   ΔABC er en 3-4-5 trekant
   dvs
                        b = 4

                sin(A) = a/c = 3/5 = 0,6

                A = sin-1(0,6)

               
                mb = (1/2)•√(2(a2+c2) - b2)

   eller
                mb = √(b/2)2+ a2)

 


Svar #3
29. januar 2014 af hejpepper (Slettet)

tak


Skriv et svar til: Trekant vha sinusrealisionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.