Kemi

Aktuel stofmængdekoncentration

29. januar 2014 af dietrich - Niveau: B-niveau

2,50 g calciumchlorid-vand (1/6) opløses i vand i en 50 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket

a) beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i opløsningen 

Jeg har fundet molarmassen af CaCl2*6 H2O = 219,075 g/mol

Jeg har også fundet stofmængden: 0,011412 mol 

Herefter ville jeg sige at man skal benytte formlen c = n/V 

hvor jeg får: c(CaCl2*6 H2O) = 0,22824 M

c(Ca2+) = 0,23 M

c(Cl-) = 0,23 M * 2 = 0,46 M

Jeg er i tvivl om det jeg har gjort er rigtigt, da jeg har set anderledes resultater rundt omkring. Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig, hvis det er forkert :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af mathon

      Det er rigtigt.


Svar #2
29. januar 2014 af dietrich

Jeg har til gengæld problemer med opg. b) og c)

Dernæst udtages med pipette 5 mL af opløsningen og overføres til en 100 mL målekolbe. Denne fyldes også op til mærket og omrystes. 

b) beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i den fortyndede opløsning

Den fortyndede opløsning blandes med 200 mL 0,006080 M natriumchlorid

c) beregn de aktuelle koncentrationer af Na+, Ca2+ og Cl- i opløsningen

jeg håber du kan hjælpe mig på vej :-)


Skriv et svar til: Aktuel stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.