Matematik

Procent

30. januar 2014 af denise94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej studieportalen! 

Håber der er nogle der er kloge på lidt procenter:-) jeg sidder med en aflevering til i morgen, og er gået i stå ved denne opgave... Håber der er nogle som kan hjælpe mig med at løse den og give en god forklaring så jeg forstår det:-) 

- tak på forhånd! 

Opgave 8)
I et ikke alt for hygiejnisk kollegiekøkken på 17 kvadratmeter, med 2,4 meter til loftet, befinder der
sig en lille klump grønt snask af ukendt herkomst. Det grønne snask har indtil videre en volumen på
en enkelt kubikcentimeter, men vokser med 5% i timen.


Hvor mange timer vil det tage før køkkenet er helt fyldt med grønt snask?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først køkkenets rumfang V i cm3 .

Opstil en eksponentielt voksende model for rumfanget y af det grønne snask målt i cm3 som funktion af tiden t, målt i timer, dvs.

y = b · at .

Løs så ligningen

y(t) = V


Svar #2
30. januar 2014 af denise94 (Slettet)

bare for at være sikker, hvad står b og at for? altså hvilke tal er det jeg skal sætte ind her? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal bestemme konstanterne a og b i modellen ud fra oplysningerne i opgaven. For en eksponentiel model

y(t) = b · at

er y(0) = b . Konstanten a kaldes fremskrivningsfaktoren.


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.