Matematik

Omvendt proportionalitet

30. januar 2014 af CamillaAagedal (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Jeg håber, at der er en der vil kigge på den opgave jeg har vedhæftet. Jeg kan ikke lige forstå det, så jeg vil virkelig gerne have i forklare mig, hvordan jeg finder det. Tak på forhånd... :-) 

Vedhæftet fil: pro..PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af YPG (Slettet)

Omvendt propotionalitet er når to positive størrelser - x og y - er afhængige af hinanden efter følgende: y=k/x. Du indsætter derfor dine værdier for hhv. y og x i ovenstående ligning og isolerer k. Kort sagt er k = x * y. Det tal for k, du når frem til, bruger du fremover, når du skal finde y-værdierne for de resterende x-værdier.


Svar #2
30. januar 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

Så det vil sige jeg finder k ved at bruge det x og y jeg har? Altså 2 * 2? 


Svar #3
30. januar 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

Men hvis k = 4 så skal jeg jo 4/2, 4/4, 4/5 og 4/6 ? Eller er jeg helt galt på den? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2014 af YPG (Slettet)

#2 & #3 - korrekt.


Svar #5
30. januar 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

Mange tak :-) 


Skriv et svar til: Omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.