Fysik

Fysik Hjælp!

30. januar 2014 af Elagozlu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Sidder fast i denne opgave, håver virkelig at nogen kan hjælpe mig...

Spørgsmålet lyder således:

Noget lys, der har passeret en fjern planet, mangler en række bølgelængder, som er blevet absorberet af planetens atmosfære. Blandt disse er fotoner med bølgelængderne: λ=122,0nm,  λ=103 nm,  λ= 656,3nm,  λ= 434 nm,  λ= 1875 nm.

Undersøg om planetens atmosfære kan bestå af brint.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af mathon

Undersøg om planetens atmosfære kan bestå af brint.
betyder:
                Undersøg om fotonenergierne matcher energispring i hydrogenatomet.


              

 

                      


Svar #2
30. januar 2014 af Elagozlu (Slettet)

Tak, men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gøre det :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. januar 2014 af mathon

                        Efoton = (1239,84 eV·nm) / λ

Hydrogen:
                        Em→n  = (13,6 eV) · ((1/m2) - (1/n2))           n > m


Svar #4
30. januar 2014 af Elagozlu (Slettet)

Tak! :D


Skriv et svar til: Fysik Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.