Fysik

Fysik sro

01. februar 2014 af lol2g (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey 

Jeg er igang med sro og har brug for hjælp til dette :

Prøv at påvise at der er luftmodstand som har betydning for bevægelsen. 

Jeg har lavet videoanalyse på loggerpro af et kast med en bordtennis bold. Jeg har fire grafer, x.t y.t x velocity.t og y velocity,t . Jeg har læst at jeg skal lave lineæer regression i begyndelsen og slutningen af grafen, men er lidt i tvivl om hvad for en graf det er og hvordan jeg udfra dette skal påbevise luftmodstand. ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2014 af peter lind

Det er noget uklart hvad du har. Du kan evt. lave  lineær regression ved start og slut i vandret retning og vise at disse hastigheder ved start og slut er forskellige. Du kunne også antage at der ikke er nogen luftmodstande og lave regression på dette. Derfra skulle man så se at resultatet ikke stemmer  særlig godt med data


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2014 af hesch (Slettet)

Se denne, især #2:

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1293807

Du kan kompensere for målestøj, ved regression, men ikke linseforvrængning, der på billeder ses ved, at rette linier ( f.eks en dørkarm ) bliver krumme. Dette er ikke målestøj, men målefejl. Hvis nu en "ond" censor spurgte dig: Kan din påvisning ikke lige så godt begrundes med linseforvrængning ?, eller spurgte: Har du korrigeret billederne for linseforvrængning ? Hvad vil du så svare?

Jeg skriver ikke dette for at tage modet fra dig, men blot for at du ikke skal fortvivle, når du ikke kan få tingene til at stemme. Linseforvrængning kan i høj grad være forklaring på uoverensstemmelser.


Skriv et svar til: Fysik sro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.