Fysik

Modstanden i en metaltråd

02. februar 2014 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med at forstå dette: 

" for en konstantantråd med diametern 0,25 måles 10 sammenhørende værdier af trådens længde og dens modstand. Eksempel : 10 cm har en modstand på 1, 34 ohm 

-indtegn R som funktion af l i et koordinatsystem 

-indtegn også måleusikkerhederne og afgør om forsøget kan bekræfte, at R er proportional med l, som det fremgår i formel R=p*l*1/a. Er dette tilfældet beregnes liniens hældning, og denne bruges til at beregne resistiviteten. Værdien sammenlignes med tabelværdien som er 0,490*10^-6"

Jeg forstår ikke rigtigt hvad jeg skal? er der nogen der kan vise mig hvordan jeg skal gør, og med en forklaring :)

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indtegn de målte værdier af R som funktion af længden l. Hvis R er proportional med l, skal punkterne ligge tæt ved en ret linie. Husk, at størrelser som trådens diameter og resistiviteten har enheder. Følg vejledningen i opgaven.


Svar #2
02. februar 2014 af nani1596 (Slettet)

jeg forstår ikke det med ''indtegn de målte værdier af r som fuktion af længden l'' ? :/ 

skal jeg indsætte de modstande jeg har målt i formlen? og l er det de udvalgte længde eller længden på hele snoret? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2014 af mathon


                         R(L) = k • L                             k = (ρ/a)

                                                                        ρ = k·a = k · (0,25·π · (0,00025 m)2


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det fremgår af din egen beskrivelse i #0, at der foreligger målte, sammenhørende værdier af trådens længde l (eller L for typografisk klarhed) og dens modstand R. Det er jo så de værdier, du skal plotte i et koordinatsystem.


Svar #5
03. februar 2014 af nani1596 (Slettet)

Nåår okay på den måde :)

tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Modstanden i en metaltråd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.