Fysik

Fysik

02. februar 2014 af 1113 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg tænkte på om nogen kunne hjælpe mig med denne opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af hesch (Slettet)

Du skal benytte energibevaring:

Epotentiel,top = (Etranslatorisk + Erotation )bund   =>

m*g*Δh = ½*m*v2 + ½*I*ω2,  

ω = v / r

Substituer ω i første ligning med ω i anden.

Isoler v.


Svar #2
02. februar 2014 af 1113 (Slettet)

#1

Har netop lige lavet a. Men tak :)
Men kan du hjælpe med b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2014 af hesch (Slettet)

#2:   b)  Af ligningen i #1, ses at legemet vil opnå mindre hastighed, når inertimomentet øges.

Inertimoment = ∫ r2 dm

Så et legeme, hvor disse dm'er overvejende er placeret i stor afstand fra rotationsaksen, vil opnå mindst hastighed. man kan selvfølgelig regne på disse forskellige inertimomenter, men man kan også lave et intuitivt ræsonnement.

Altså: sammenlign en massiv kugle med en hul kugle, osv.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2014 af hesch (Slettet)

#2: Spørgsmål c er ikke forstået, for hvis man fordobler man vægten på den hule kugle, er den så blevet massiv, eller hvad ?  Eller ændrer man densiteten af det faste stof ?

Jeg tror at du skal kigge på det fundne udtryk i spørgsmål a, hvoraf svarene må være:

Rækkefølgen ændrer sig ikke ved ændring af m, alt andet lige.

Rækkefølgen ændrer sig ved ænding af R, alt andet lige.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2014 af hesch (Slettet)

#4:  Fortryder sidste linie:   Rækkefølgen ændrer sig ikke.


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.