Fysik

Fysik haster, nogen der vil være søde og forklare mig

02. februar 2014 af Martin67 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej nogen der kan hjælpe mig med at forklare hvad der sker 

her, altså hvordan han kommer fra den ene til den anden 
                                                d2x
                              m·g = m • -------
                                                dt2

                                      d2x
                              g = -------
                                      dt2

         dx
                             v(t) = ----- = ∫ g dt = g•t + vo
                                       dt

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1436364


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Fra 1. linie til 2. linie divideres med m.

Dernæst benyttes, at d2x/dt2 = dv/dt . Man har altså

dv/dt = g , hvorfor

v(t) = dx/dt = ∫ g dt = g · ∫ dt = g · t + v0 .


Svar #2
02. februar 2014 af Martin67 (Slettet)

Tak Andersen. 

kan du forklare mig. hvordan  man løser opgave d? det ville være virkelig sødt, da jeg ikke rigtig forstår den :(

Vedhæftet fil:gaved.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vis at funktionen x(t) = (1/2)g·t2

er en løsning i differentialligningen

mg = m·x''(t)

og at den opfylder betingelserne x(0) = 0 og v(0) = x'(0) = 0.

Det drejer sig her om at gøre prøve. Indsæt i differentialligningen og startbetingelserne.


Skriv et svar til: Fysik haster, nogen der vil være søde og forklare mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.