Fysik

Udledning af acceleration

02. februar 2014 af Supermannn1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bruge  hjælp til fysik aflevering :) 

Vis at ved brug af Newtons 2. Lov at acceleration  a  er givet ved:

a=m/m+M*g ?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele sammenhængen.


Svar #2
02. februar 2014 af Supermannn1 (Slettet)

Det er desværre sådan et spørgsmålet er formuleret.. Der er tale om atwoods faldmaskine  :) ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2014 af hesch (Slettet)

#0: Den korrekte formel hedder vist:

a = g * (m1 - m2) / ( m1 + m2 )

Jeg kan ikke lige se, hvordan den kan omsættes til dit udtryk.


Svar #4
02. februar 2014 af Supermannn1 (Slettet)

Nårhh ja det også helt korrekt #3 lige en tastefejl :S 

Men hvordan kan den udledes vise at ved brug af Newtons 2. Lov at acceleration  a  er givet ved: 

a = g * (m1 - m2) / ( m1 + m2 )


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)


Svar #6
02. februar 2014 af Supermannn1 (Slettet)

Okay, på den måde :) Siger tak ! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2014 af hesch (Slettet)

#5 "snyder" ved at kigge i "facitlisten".       :)


Skriv et svar til: Udledning af acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.