Kemi

Ascorbinsyretablet

20. november 2005 af onsunshine (Slettet)
Jeg har regnet en opgave der handler om at bestemme indholdet af ascorbinsyre C6H8O6 i ascorbinsyretabletter ved titrering med en 0.1 M natriumhydroxidopløsning.

Det sidste spørgsmål i min opgave er:

- Hvor mange procent (efter masse) udgør fyldstofferne i tabletterne?

Hvad mener de med det spørsmål?
Snakker de om den molare masse (g/mol) ?
Hvor jeg skal udregne den molare masse for C6, H8 og O6 ?

Og så sige at molarmassen for C6 er: 72.06 g/mol

For H8 er den 8.064 g/mol

og

for O6 er den: 96 g/mol.

Så skal jeg skrive at den molare masse for oxygen er den største i tabletterne.

Eller hvad...?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2005 af frodo (Slettet)

du har bestemt hvor meget ascorbinsyre, der er i tabletten tidligere i opgaven, ikk?

Det du nu skal gøre, er så at indse, at en tablet vejer væsentligt mere end massen af ascorbinsyre. Det gør den fordi man putter en masse ekstra i (=fyldstoffer) Og det skal du nu bestemme hvor meget det er.

Svar #2
20. november 2005 af onsunshine (Slettet)

Jo jeg har fundet ud af at der er 1.09 gram askobinsyre i den, mens der er angiver på glasset at der er 1.23 gram

#1

"Og det skal du nu bestemme hvor meget det er."

Er ikke helt med på hvad du mener...

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2005 af frodo (Slettet)

hvis der er 1,09 g ascorbinsyre i tabletten der vejer 1,23 g, må der ergo være 1,23-1,06=0,14g fyldstoffer

Svar #4
20. november 2005 af onsunshine (Slettet)

Hvor får du 1.06 fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2005 af frodo (Slettet)

1,09 mente jeg selvfølgelig. Undskyld!

Svar #6
20. november 2005 af onsunshine (Slettet)

Fyldstofferne i tabletterne udgør dermed: 1.23 gram – 1.09 gram = 0.14 gram.

Slut prut finale.

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2005 af frodo (Slettet)

ja, men du skal angive den i procent af tablettens masse

Svar #8
20. november 2005 af onsunshine (Slettet)

0.14 gram / 1.23 gram * 100 = 11.4 %

Dadaaam... ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2005 af frodo (Slettet)

gleich precise..

Skriv et svar til: Ascorbinsyretablet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.