Matematik

retvinklet trekant

20. november 2005 af Bioo (Slettet)
jeg har højden på en retvinklet trekant, men hvordan finder jeg en formular til at finde længden på siderne ? ):

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2005 af frodo (Slettet)

du må være mere præcis. Hvilken højde, kender du intet andet end denne?

Svar #2
20. november 2005 af Bioo (Slettet)

altså jeg har en ligebenet trekant med med en højde på 8,1 cm.
og ud fra det skal jeg finde arealet ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2005 af frodo (Slettet)

ligebenet OG retvinklet?

Hvis ja, da er vinklerne i trekanten hhv, 45*, 45*, 90*.
Kig på en af de to retvinklede trekanter, der dannes ved afskæring af højden. Du kan i denne trekant finde den katete, der er det halve af hypotenusen i den originale trekant.

Når du har denne side, kan du gange den med 2 og du har længden af grundlinien, hvorefter arealet er givet: A=½h*g, hvor h=højden og g=grundlinien

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2005 af Guruen (Slettet)

har du nogle vinkler eller sådan noget?

Alt du ved ska du skrive og også fra hvilken vinkel (eks A, B el C) højden går fra..

Svar #5
20. november 2005 af Bioo (Slettet)

det eneste jeg ved er at det er en ligebenet trekant med en højde på 8,1 cm . men har brug for en formel til at forklare hvordan man finder arealet ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2005 af frodo (Slettet)

tegn en skitse, og anvend gældende trigonometriske relationer i de 2 trekanter nævnt i #3.

Svar #7
20. november 2005 af Bioo (Slettet)

okay ? så vil jeg prøve det . tak :D

Skriv et svar til: retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.