Andre fag

At snyde

20. november 2005 af JGH (Slettet)
Vi fik vores fysikrapport tilbage i fredags.
To fra min klasse havde 'lånt' en rapport fra vores overklasse, da de har den samme lærer og lavede den samme rapport sidste år. Resultat? Et 11-tal til dem begge (de havde lavet den sammen, hvilket vores lærer har givet os lov til).

Det er ret demoraliserende at vide, at de kan kigge efter uden at blive opdaget, mens der er andre, der har lagt arbejde i det. Jeg ved godt, at det i sidste ende rammer dem selv, hvis de kommer til eksamen i det. Men alligevel.

Alle i klasse ved det, men en del er ret ligeglade. Det er rimelig udelukket at konfrontere læreren, for det virker så asocialt og ondt-i-røven-agtigt.

Det skal lige siges, at fysik ikke har nogen speciel vigtighed for vores samfundsfaglige studieretning.

Har I været i den situation?

Svar #1
20. november 2005 af JGH (Slettet)

Forresten er det sjove, at personen, de kiggede efter, selv havde kigget efter sin brors rapport - som også have haft samme lærer!
Nepotisme.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2005 af Fjolset (Slettet)

Altså det er jo ikke dig der er i den situation. Jeg ville dog være rimlig ligeglad, det er dem der ikke lærer noget= deres problem. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2005 af Guruen (Slettet)

JEg tror egentlig ikk ejg vil sige noget.. men ja, det ka da godt være det er deres egen skyld a de ikk lærer noget.. men er det ikke også lidt irriterende a de så måske får en karakter på baggrund a dét? altså.. nu tror læreren jo a deres niveau er højere, så feks hvis dette nu skete lige inden skoleårets slut kunne det jo påvirke deres karakter, det er jo ikk sikkert de vil skulle op i fysik..
jeg vill selv også nook stå i det dilemma.. om man sku sige det og være røvpres eller bare lade det være og se til mens de bliver lærerens nye kæledægge..

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2005 af danielruhmann (Slettet)

Du kunne være den gode klassekammerat og skaffe den rapport, hans storebror havde lavet, og så proppe den i din fysiklærers boks :-)

Ellers kan du blande dig uden om og håbe på, at lærerne kan se forskel på elevernes niveau i timerne sammenlignet med den høje faglighed, deres rapporter bærer præg af.

Som naturfaglig lærer burde han kunne lægge to og to sammen.

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2005 af Happy (Slettet)

jeg ved at mange lærere er nogen rigtige narhoveder.. de fatter brik!

Jeg ville da bare hentyde til det under en samtale med læreren evt til konsultation.
Hvis de gør det, og fortæller andre om det, så skal de da også stå inde for det hvis/når det kommer frem ik..

Eller kunne de jo bare holde kæft om det

Brugbart svar (0)

Svar #6
20. november 2005 af Mads123 (Slettet)

Ah ja, kender det godt selv : /

Eller når man har lavet en god blæk og folk så kigger den igennem dagen den skal afleveres og retter det der forkert. Man vil jo ikke være den lede kammerat der ikke hjælper, men alligevel er det ret så irriterende når man har lagt et stort arbejde i det.

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2005 af SomeOneMore (Slettet)

jeg soglte engang en fysikrapport i 8. Jeg syntes ikke godt om den, så lavede den om, men de to der købte den for en 10 hver (=20 kr :P) fik den gamle. Og de accepterede den inden de afleverede (de vidste selvfølgelig ikke at det var den gamle). Så spurgte de om de måtte være i gruppe med os (vi var i forevejen 2), men det afviste vi, og de afleverede den med alle navne på. De sagde det til os inden, så vi havde fortalt læren det inden vi skulle aflevere, at de altså ikke var i gruppe med os.

Det resulterede i, at vi 2 i min gruppe hver tjente 20 kr for en rapport der nok lå til et 5/6 tal (de lå personlig til 00/03, samtidig med at vi fik 10 for vores "nye" rapport, mens de begge blev taget for fusk, og fik 00... ondt gjort... men hvad..

(det skulle tilmed vise sig, at de samme to, i en periode hvor vi havde viceskoleinspektøren til vikar, havde fundet en opgave på nettet, for et videregpende niveau. Den havde de afleveret uden nogen form for omskrivning. Det blev selvfølgelig også opdaget :P )

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. november 2005 af SomeOneMore (Slettet)

Men jeg er da også blevet bedt om at rette nogle få opgaver lige inden de skulle afleveres, hvor det var helt tydeligt, at 80%+ var hentet direkte her fra siden. Jeg sagde det selvfølgelig til eleven, der blev flov over det, men har ikke sagt det direkte til læren.

Alle i klassen ved dog at eleven gør det, og det sker af og til vi har nogle hæftige diskussioner (de er så dejlige) i klassen med læren, hvor der så kan komme et lille vink flyvende fra nogen af dem. men han er så godtroende, at han "lukker øjnene" for det... ubegribeligt

Svar #9
22. november 2005 af JGH (Slettet)

Der er STOR forskel på deres faglige niveau i hhv. rapporter og i timen.
Nu må vi se, hvad der kommer til at stå i deres karakterbog.

Unge mennesker har absolut ingen moralske skrupler!

Skriv et svar til: At snyde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.