Matematik

Differentialregning hjælp

04. februar 2014 af COLLIDE (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen har fået stillet tre funktioner, som jeg skal differentiere:

A. f(x) = x*ln(x)

B. f(x) = e^x-x/x

C. 3*sin(5x^2-x)

Kan det passe det skal give det her i de forskellige:

A. f'(x)=1+ln(x)

B. f'(x) = e^x-1/1

C. f'(x) = 3*cos(10x-1) ??

Har jeg ret eller tager jeg fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af mathon

                                                       Du tager fejl.


Svar #2
04. februar 2014 af COLLIDE (Slettet)

Hvad er der så gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2014 af mathon

A.
                           f '(x) = 1·ln(x) + x·(1/x) = ln(x) + 1


Svar #4
04. februar 2014 af COLLIDE (Slettet)

Er det den eneste der er forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2014 af mathon

B.
                                   (ex-1)·x - (ex-x)·1      ex·x - x - ex + x      ex(x-1)
                       f '(x) = ------------------------ = --------------------- = -----------
                                              x2                            x2                    x2


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2014 af mathon

C.

                   f '(x) = 3·cos(5x2- x) · (10x-1) = 3·(10x-1)·cos(5x2- x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Trådstarters resultat for A) i #0 er jo trods alt korrekt og identisk med resultatet i #3.


Skriv et svar til: Differentialregning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.